Oppsummering – bedre sent enn aldri

En kveldstur på fjellet!

En kveldstur på fjellet!

Hei alle sammen!

Sommeren er over, høsten melder seg og jeg står litt på stedet hvil. En liten oppdatering siden sist, ja jeg vet det er alt for lenge siden siste innlegg!! Og jeg må ta meg på tak. Sommeren har vært ganske full med noe sykdom, mye jobbing og lite struktur for min del. Undskyldningene har stått i kø og vært serdeles ivrige og overdøvende til tider. Når kroppen er litt kranglete i tillegg så er det veldig lett å gi etter for undskyldningene som roper høyt. Dårlig vær har blitt undskyldningen for å kjøre til jobb! Å det har vært mye dårlig vær i sommer! Når man i tillegg ikke planlegger måltidene så sklir ting ut for min del. Jeg er avhengig av struktur og planlegging.

Inn i mellom alle undskyldninger for å ligge på sofaen så har jeg da faktisk gjort noe. Kveldstur på fjellet, trent på morgenen etter nattevakt, trent litt på kvelden, vært ute på tur med junior og skrapa verandaen og malt to strøk! Maling/skraping er i aller høyeste grad fysiskaktivitet!!  Sykkelturen Limingen rundt ble det ikke noe av i sommer, og 10 km på Oslo maraton nærmer seg men er litt usikker enda. Med bein som ikke helt vil som jeg vil spørs det om det blir mere å gå distansen enn å løpe. Så målet om å slå min egen tid fra forrige år er nok bare å glemme. Knesmertene melder seg allerede etter 1–2 km ved løping og fysioterapauten min har vel egentlig sakt at jeg burde droppe dette i år.

Lymfedrenasje pågår 👍

Lymfedrenasje pågår 👍

Altså som sagt har jeg hatt problemer med beina i sommer, mye vann i føttene og mye smerter har satt en liten brems på ting. Prøver nå lymfedrenasje en gang i uka, og vil nok fortsette med det en stund. Det virker som at det hjelper noe, men pga ferietid har det blitt oppehold mellom behandlingene inni mellom, så startet opp igjen etter min ferie. Om knea også bare går seg til så blir dette veldig bra. 😄

Vekta står stille og det er nok fordi at jeg ikke har vært flink til å planlegge måltidene. Dette kommer seg! Har vært veldig matlei, sliten og mye som har opptatt tankene. Etter å tatt en helg med gode venninner og hatt det gøy har jeg fått litt energi påfyll. Etter en uke med kurs gjennom NSF fikk jeg også litt mere påfyll av energi. Selv om det ble mye stillesitting på kurset og lange dager, fikk jeg da pressa inn en treningsøkt et par kvelder. 👍 Nå er ferien her, to uker har snart gått og kjenner at vi begynner å slappe av. Fordelen med å ha ferie når alle andre har startet på jobb/skole/barnehage er at dagene våre blir roligere, men kveldene desto travlere.  Måltidsrytmen er også nogenlunde på plass, til og med mellommål med frukt og bær har vi fått til. En is i ny og ned i sola er også lov. Vi har brukt trampolina her på Grua flittig om dagene! Å det kan jeg si, trampoline er god trening, bruker kroppen annerledes enn hva jeg er vant til kjenner jeg😆

Trening på hotellet mellom kurset og middag. 👍

Trening på hotellet mellom kurset og middag. 👍

Ikke alle dager er like lette eller like tunge. Men å jobbe med seg selv er ikke alltid like enkelt. Å lytte til kroppen er en av de tingene jeg skulle bli flinkere til, og jeg prøver nå. De dagene som har gått fra jeg startet på dette innlegget og frem til nå, så har jeg i dag valgt å droppe  etappen på Oslo Maraton i år. Prisen å betale etter løpet er nok ikke verdt det. Knærne mine skal jeg forhåpentlig ha i lang tid fremover, så løpinga blir lagt litt på hylla fremover. Nå er det tid for å ta fatt på sykkelen og skåne knærne litt. Så istede for å se på det som et nederlag å ikke delta i år, så ser jeg på det som en seier for meg selv at jeg stopper i tide! Kanskje ikke en seier for andre, men for meg er den faktisk ganske så stor! Jeg fortsetter å heie på MEG, og jeg heier på alle dere andre der ute også. Vi har alle våre små og store seiere å hente. Ingen seier er for liten. Det som betyr noe for deg er det som betyr noe. Ikke hva som er en seier i andres øyne. Om målet ditt er å gå 3 km og greier det, vær stolt! Om målet er å ikke ligge på sofaen hver dag, vær stolt om du greier en dag uten å ligge på sofaen. Om du krysser Grønnland på ski, vær stolt. Påenget er vel at vi har ulike mål og ulike forutsettninger, så vær stolt av dine egne prestasjoner og vær glad på andres vegner når de når sine mål. Jeg prøver å være litt stolt av meg selv hver dag selv om dagen ikke har vært perfekt. Noen dager er tyngre enn andre, men uansett er jeg god nok akkurat som jeg er. Jeg gjør mine valg for meg, og ting tar tid for meg og det er helt greit. Nå skal jeg nyte resten av ferien min sammen med min flotte guttunge!

Sett pris på de små øyeblikkene i livet og sett pris på deg selv! Vi er verdt det hver og en av oss. 💞