Hverdagen! 😄

Snart vinter ❄

Snart vinter ❄

Ferien er over, det er godt Ä vÊre hjemme! Junior var i barnehagen i tre dager fÞr det ble Ä vÊre hjemme! Dagene gÄr, aktiviteten generelt er pÄ opptur, mat regimet har stabilisert seg, men er enda ikke helt i system men det kommer seg!
Var hjemme nesten en uke med junior som hadde fĂ„tt vannkopper! Alle som har vĂŠrt hjemme med syke barn, vet at man fĂ„r ikke gjort sĂ„ mye. Heldigvis kunne jeg jobbe i helgen selv om junior var syk. Tusen takk til verden beste mamma som stiller opp! Mye stillesitting de fĂžrste dagene ble det. Men nĂ„r vannkoppene begynte Ă„ heles og formen var bra, sĂ„ mĂ„tte vi aktivisere oss litt og komme oss ut! Blir helt sprĂž begge to av Ă„ sitte inne. Selv om junior ikke kunne i barnehagen, mĂ„tte vi ut og fĂ„ frisk luft! SĂ„ vi fikk stablet ved til vinteren, gĂ„tt en tur inn pĂ„ hytta og reddet utemĂžblene opp av vannet! Vannet var serdeles kaldt kan jeg si! Og vi har fĂ„tt rydda opp ute, og i garasjen, sĂ„ nĂ„ mĂ„ bare vinteren komme â„ïžđŸ˜Š Det gjorde nok godt for oss begge Ă„ komme seg ut Ă„ fĂ„ frisk luft og rĂžrt pĂ„ kroppen!

Mye vann i Limingen😳

Mye vann i Limingen😳

Ut pĂ„ tur aldri sur 😊

Merker veldig hvordan fÞlelsene mine er med Ä styrer matinntaket for tiden. Ikke bare pÄ hva men ogsÄ nÄr og hvor mye jeg spiser. Funderer og tenker mye for tiden, og det virker absolutt inn pÄ matvaner. Men jeg prÞver Ä bevisst gjÞre meg tankene og fÞlelsene og ta tak i de i stede for Ä gÄ pÄ maten. Smarte valg i hverdagen! Hverdagen har kommet litt i veien for de smarte valgene og resultatet er at vekten er gÄtt noe opp igjen. Jeg vet at det er et faktum, jeg vet hvorfor og jeg vet hva som mÄ til. Det er ingen magi eller quick fix lÞsning. Planlegging, aktivitet og smarte valg i hverdagen! SÄ enkelt, men sÄ vanskelig. Sammenhengen mellom mat og fÞlelser, det er nok der det mÄ jobbes litt. FÞlelser er det ikke sÄ enkelt Ä planlegge eller Ä bestemme over. Men hvordan man velger Ä hÄndtere de fÞlelsene pÄ, er nok der jeg mÄ jobbe litt med meg selv.

Nok en uke er gÄtt, helgen er her og jeg har nÄ ukes fri. Godt Ä slappe av sammen med junior! Tiden er inne for forkjÞlelser, vÊret er skiftende og junior snÞrrete. Men vi har begynt Ä glede oss til snÞen kommer. Til lyslÞperenn en kveld i uka, sparkturer og leking i snÞen! For fÞrste gang pÄ lenge er det helt greit at vinteren kommer!

LĂžrdagen kom igjen, junior er sliten og ville ha slappe av hjemme dag. SĂ„ da fĂ„r vi gjĂžre litt aktiviteter hjemme tenkte jeg. Det gikk ikke lenge fĂžr junior skulle ut pĂ„ kompisbesĂžk, og da nytta jeg pĂ„ Ă„ ta en treningsĂžkt! Intervalltrening pĂ„ spinningsykkelen ble dagens valg! 45 min pĂ„ sykkel, merka godt at det er lenge siden jeg har sykla for Ă„ si det sĂ„nn! 😆 Husvask ble det ogsĂ„ tid for etter trening, fĂžr det ble kosekveld med taco og film sammens med junior. Valgte da Ă„ spise salat med taco kjĂžtt, slik at jeg da spiste mest salat! Like godt bare litt sunnere 😊 NĂ„r junior hadde lagt seg tok jeg like gjerne 45 min styrke trening! At aktivitetsnivĂ„et var hĂžyt i gĂ„r kjentes i dag for Ă„ si det sĂ„nn! Skikkelig stĂžl i dag! 😄👍 BrĂžd baking stĂ„r pĂ„ lista i dag, og det tar jo nesten en dag her i huset selv om vi er bare to! Junior skal ha brĂžd uten smuler, les frĂž, og jeg vil ha masse frĂž! 😊 Jeg er helt hekta pĂ„ bergmannsbrĂždet vi fikk pĂ„ RĂžros, prĂžver andre typer innimellom men vender alltid tilbake til bergmannsbrĂždet! I ettermiddag skal vi vĂŠre bĂžsse bĂŠrere for TV aksjonen til inntekt for regnskogen! BĂ„de trim og stĂžtte en godt sak pĂ„ en gang, og ikke minst er dette noe junior og jeg kan gjĂžre sammen😊

Fredag ettermiddag satte jeg meg ned og planla middag for de neste to ukene! Deilig Ă„ ha ting klart! Det gjĂžr hverdagen sĂ„ mye bedre for min del og i tillegg fĂžler jeg at vi fĂ„r spist mere variabelt nĂ„r jeg planlegger ukes vis. Vi har hatt litt utfordringer pĂ„ hjemmebane i forhold til mat etter ferien. Junior har ikke ville ha ordentlig mat, bare sĂžtpĂ„legg, frokostblanding og ting i den duren. Men mor i huset vant tĂ„lmodighetsprĂžven denne gang, sĂ„ nĂ„ er vi pĂ„ rett kurs igjen! NĂ„ er han hekta pĂ„ epler!! Han som ikke «liker» frukt lenger i fĂžlge han selv inni mellom 😉

Ting tar tid og vaner er vonde Ä vende, men jeg gir ikke opp! Ser frem i mot pÄfyll og inspirasjon pÄ neste opphold pÄ RÞros! Selv om det er motgang og ikke alltid like lett Ä fÞlge min egen plan, er det veldig deilig Ä kjenne at det er lettere Ä hente seg inn igjen! Samt at det handler om at man skal leve, sÄ alt er lov men ikke hver dag eller hver uke!

Jeg er fremdeles pÄ lag med meg selv! GjÞr det samme du ogsÄ, bli pÄ lag med deg selv. Det spiller ingen rolle hvor fort eller lett andre fÄr til ting, om det er vekt nedgang eller oppgang eller andre ting. Man mÄ finne en rytme som passer seg selv. Jeg fÞler jeg er pÄ god vei, Ä vet dere hva? Jeg er STOLT av meg selv og min egen innsats! SÄ til dere alle, ha troen pÄ dere selv! You can do it!