Fysisk trening vs mental trening

Sliten i hodet, sliten i kroppen. No filter, no make up!

Sliten i hodet, sliten i kroppen. No filter, no make up!

Da var det helg igjen! Etter forrige helg med forkjølelse og feber startet uka rolig for min del. Avslapping og deltatt i teorien var det mandag og tirsdag gikk med til. Onsdag var vi ute på tur heledagen og det var godt å kjenne at formen var på vei tilbake. Fredagen starta vi med en gymsaløkt hvor vi trente styrke og utholdenhet. Å jammen gav jeg alt! Kneet protesterer litt inni mellom men det går stort sett greit. Jeg har blitt mer bevisst på å tilpasse treningen og intensiteten etter hvordan kneet kjennes fra dag til dag. Teamet vårt er veldig flinke til å komme med alternative øvelser for de av oss som har enkelte utfordringer med kroppen. Lørdagen kjennes det at jeg gav alt under treninga dagen før, for jeg var utrolig støl i kroppen😂 Men det er en god følelse!

Tur i skog og mark! 😊

Tur i skog og mark! 😊

Under oppholdene her er det ikke bare den fysiske delen med kroppen vi trener. Vi jobber mye med oss selv under denne prosessen, og det krever ganske så mye rent mentalt. Når det i tillegg skjer andre ting i livet som kanskje er utfordrende på noe vis, som tar energi kan enkelte dager være tøffere enn andre. Som  for min del, etter å ha vært syk, fått noen triste nyheter og savner sønnen min da var det mentale begret fult. Når bilen min i tillegg ikke startet en kveld var det som om «alt» raste sammen. Noe som egentlig er en bagatell kjennes utrolig stort ut. Alt kjentes som en utfordring, et skritt frem og tre tilbake. Kvelden gikk med til å ringe hjem og få ut litt frustrasjon og følelser. Dagen etter var formen bedre, og ting så lysere ut igjen og ikke fult så tungt. Men det sier litt om hvor sårbare vi blir. Akkurat nå virker det som hele gruppa er på et bristepunkt av noe slag. Akkurat hva det er som gjør det vet jeg ikke, men det virker som alle har en litt tøffperiode nå. Selv om dette opplegget er helt supert og det er absolutt godt å få være i denne Røros-bobla hvor vi får fokusere helt og holdent på oss selv i tre uker, så er det tidvis hardt både fysisk og mentalt. Kanskje aller hardest mentalt. Å snu hodet og snu på vaner er ikke så lett. Vi gjør en jobb hver dag, vi gjør valg i forhold til kosthold og aktiviteter hver dag hjemme. Her er det lettere, her er vi i bobla vår, jobben må vi gjøre med oss selv for å kunne fortsette når vi kommer hjem. Vi kan ikke sette livet på pause når vi kommer hjem, ting skjer, gode og dårlige i livet, det er hvordan vi velger å håndtere de tingene som utgjør forskjellen. Hvorfor er det så lett å gjøre dårlige valg når det oppstår utfordringer?

Nå nærmer julen seg med stormskritt, og fristelsene står i kø med  julemat, kaker, desserter og julegodis av alle slag. Den ene legen på teamet vårt sa det så bra på forrige opphold; det handler ikke så mye om hva du spiser mellom jul og nytt år, men hva du spiser mellom nytt år og jul. For min del er nok den største utfordringen med julen å få til en god måltidsrytme, og ikke overspise på de gode julemiddagene! Uansett så tenker jeg at fokuset mitt skal være på å få til litt daglig aktivitet, en spark tur eller gå tur, en grei måltidsrytme og ha det hyggelig med familien. Måtehold tror jeg er et godt stikkord for de fleste. Jeg tror ikke, i alle fall for min egen del, at å fokusere på at man ikke skal spise kaker, dessert eller godis i julen blir litt feil. Å heller begrense litt på mengden enn å kutte helt ut fungerer nok best for min del. Alt er lov men man trenger ikke spise godis eller kaker fra morgen til kveld. Om jeg i tilligg får inn en nogen lunde god måltidsrytme med fire måltider, så har jeg tro på at resten vil gå litt av seg selv. Skulle det så gå over stokk og stein en dag, så ja da gjør det det. Jeg vil velge å bruke energien min på å fokuser på de positive tingene. Som sakt, det handler ikke så mye om hva du spiser mellom jul og nytt år men hva du spiser mellom nytt år og jul! Og ikke minst på aktivitetsnivået man har i tillegg.

Denne helga var det julemarked her på Røros så julestemninga har kommet litt. Masse fint å se på og stemninga var god. Lørdag rusla vi litt i byen og så hva som fantes i boder og butikker. Jammen var det mye folk. Etter middag tok noen av oss en tur i bassenget og det var utrolig godt for en øm kropp 😊 Noen aktivitets poeng har det da blitt, når man runder av kvelden med en spennende håndballkamp blir man rimelig svett😆 Noen av oss er nok litt ekstra ivrig og med når det er håndball på tv!

Søndag var en rolig dag. Jeg hadde behov for å være litt for meg selv, så ble i leiligheten og pakka og rydda. Vi flytter fra Moan gård og opp til rehaben på mandag. Da må vi erstatte gåturene vi bruker ha på morgenen og ettermiddagen, til og fra rehaben, med andre ting. Vi er jo vanedyr så skal bli spennende å se hva hver av oss finner på å erstatte det med.

Mandagen kom og gikk fort. Flyttinga gikk greit, og team 5 gruppa hadde julebord i kveld! Super mat og service på Kaffestuggu! God stemning og rett og slett en veldig hyggelig kveld! Vi er en super gruppe synes jeg! Å det var så stas å se folk i annet enn treningstøy! 😆

Klar for julebord! 😊

Klar for julebord! 😊

Ønsker dere alle en super uke. Takk for at du stakk innom å leste min blogg! Del gjerne linken videre med venner og bekjente 😊

Nyt førjulstia og ta vare på hverandre. Og ikke minst deg selv!