Godt i gang!

Godt i gang, eller i alle fall i gang:)

Dette oppholdet har vært litt stykkevis og delt til nå, kom en uke senere og vært borte på kurs i to dager underveis. Nå er det en uke igjen og den skal brukes godt.

Morgen tur etter frokost!

Morgen tur etter frokost!

Selv om det er blitt litt stykkevis og delt denne gangen så hadde/har jeg nok et behov for en liten pause. En pause først og fremst fra mitt eget hodet. Det har vært travelt i øvre etasje denne våren, med ny jobb, eksisterende jobb, kjøp av hus, mammarollen,  følelsesmessig og hundre andre ting. Nei ordet er brukt serdeles lite en lang periode nå, så det er på tide å finne fokus.

Trening er noe det har blitt lite av mellom januar og nå, men heldigvis har sykkelsesongen startet og nå skal formen skjerpes! Fokuset i tiden mellom forrige opphold og nå har ikke vært helt etter planen, men jeg har stort sett greid å fokusere på de tingene jeg faktisk har greid å gjøre i stede for de tingene jeg ikke har gjort. Det er absolutt et fremskritt! Klappe seg selv på skulderen er helt inna for! Det handler litt om hvor man ønsker å ha fokuset, skal man ha fokus på alt det man burde, skulle og kunne gjort? Eller på de tingene som faktisk blir gjort? Her har jeg nok gjort både og. I forhold til livsstilendringen og kosthold har jeg stort sett greid å fokusere på de tingene som jeg gjør og som funker. Måltidsrytmen er bra inn arbeidet og krever ikke like mye fokus på samme måte lenger, jeg gjør gode valg uten å tenke for mye gjennom det. Trening har det blitt lite med, men stort sett en gang i uka har det blitt, BRA JOBBA! sier nå jeg. Jeg har jo gjort mer enn ingenting! 👏💪

I forhold til andre ting i livet har jeg nok ikke hatt helt samme fokus, det er alltid noe jeg burde, skulle og kunne gjort mer av, anderledes eller bedre. Skulle hatt flere timer i døgnet og alt sånn, og jeg har nok blitt veldig «flink» igjen til å bygge opp ting inni meg i stede for å få ting ut. Med en tanke om at andre har det værre enn meg så hvorfor lesse mer på de? Kan jo ikke det da. Om ikke jeg gjør sånn da må jo noen andre gjøre det, stakkars de da blir det jo mer for de å håndtere. Må absolutt ikke plage noen andre med mine ting. Den eller de har det jo så travelt, så har nok ikke tid til noe mer. Det er jo litt tøysete, jeg har mange «baller i lufta» men er jo her for de som trenger meg alikevel i ulike sammenhenger. Hvorfor skal ikke jeg kunne lette på trykket? Det er på ingen måte en refleksjon på de jeg har rundt meg, venner og familie, det handler om meg selv. Mine følelser rundt det å være til bry for noen, eller forstyrre andre med mine tanker og følelser. En usikkerhet jeg ikke helt vet hvor kommer fra men som jeg vet er der. Hodet jobber ofte på høygir og man kan fort kjenne på at ting blir litt mye. Tror det er viktig å få ting ut litt med jevne mellomrom, så man ikke bygger opp alt til en diger smell. Å det tar jo utrolig mye energi også. Kanskje har det med mitt kontroll behov å gjøre, at om jeg sier ting høyt så kan jeg ikke kontrollere utfallet? Eller om ting da ikke blir som jeg hadde trodd, senarioene jeg har lagd meg i hode ikke vil stemme med det som faktisk skjer. Jeg vet ikke helt. Det er litt skummelt å være sårbar ovenfor andre, men det er absolutt en ting jeg skal ta litt mer tak i frem over.

Der i mot er jeg veldig stolt av meg selv i forhold til mat og spisemønster. En stor frem gang har det vært dette året. Det har kostet både svette og tårer og mye tid. Det å være ærlig med seg selv om hvor utfordringene ligger og tørre å gjøre noe med det er lettere sagt enn gjort. Jeg har greid det! Det handler ikke om å slutte med alt mulig av godis, mat og drikke, men å bli bevisst de valgene man faktisk gjør i løpet av en dag. Og ikke minst, når man tar valg at man også er bevisst på konsekvensene av det valget man gjør! Det hjelper ikke å trene, trene og trene om du ikke endrer på kostholdet! Ting henger gjerne sammen og det å ha et bevisst forhold til hva man faktisk gjør med kroppen sin og hva det egentlig handler om er utrolig viktig. Er du som meg som har brukt mat og godis for å feire følelser eller drukne følelser, så må man tørre å kjenne på de følelsene for å komme vidre. Nå er jeg trist eller lei, så nå fortjener jeg en sjokolade! (Den har gått igjen hos meg). I stede for å ta den sjokoladen har jeg da spurt meg selv, hvorfor er jeg trist/lei, og vil egentlig den sjokoladen endre på det? Å være helt ærlig med seg selv er ikke bare bare, men det er kun deg selv du kan endre på ikke alle andre eller alt rundt deg. Så start hos deg selv, vær ærlig med deg selv om hvor er det «skoen» trykker? Tørr du det kommer du langt på veien, det er kun du selv som kan gjøre den jobben og du må selv gå veien. Selvfølgelig er det supert å ha noen verktøy og støtte personer under veis, men husk at jobben med deg selv er det du som må gjøre!

Selv skal jeg bruke den neste uka på å få letta litt på trykket og rydde opp litt i hodet, i tillegg til å nyte tiden jeg har til trening og avslapping. Det skal legges en plan for hjemme perioden og jeg skal igjen sette meg selv på dagsordenen! Nå må jeg slutte å rykke bakerst i køen, jeg fortjener å være en prioritet! Og av og til trenger man en time out, trekke pusten langt ned i magen og restarte. Viktig at man ikke glemmer at livet er det som skjer her og nå, så ta del i det og nyt livet og de som er rundt deg! 

Man trenger en pause av og til❤️

Man trenger en pause av og til❤️

 

Tørr og sett deg selv først, gjør små endringer, ikke tro at alt blir topp og perfekt med en gang! Endring tar tid, og det er helt okay! 😊

Fortsettelse følger! Del gjerne bloggen vidre om du vil! 😊