Valgets kvaler…

Tørr å vær helten i ditt eget liv❤️

Tørr å vær helten i ditt eget liv❤️

Det kommer et tidspunkt hvor man må man ta noen valg. Det kan være i forhold til jobb, barn, deg selv, kjærlighetsforhold og så videre og så videre. Livet generelt består av valg man tar, og konsekvensene av de valgene. Egentlig veldig klart og greit ikke sant?  Spiser jeg den sjokoladen tilsvarer det en joggetur! Fortsetter jeg å være i dette forholdet blir jeg ikke lykkelig! Jobben tar for mye tid! Okay, på tide med en time out!!! Prioritere anderledes.

Som barn lærer man, i alle fall lærer jeg min sønn dette, at det man gjør har konsekvenser! Uansett hva du gjør vil det føre til ett eller annet. Legger du hånda på vedovnen mens det brenner, ja da brenner du deg! Tar du på joggeskoene når det regner, ja da blir du våt på beina! Altså livet består av valg og konsekvenser hele veien! Noen konsekvenser er hardere enn andre og noen ganger må man erfare ting den harde veien! Som mamma håper jeg selvfølgelig at sønnen min slipper mange harde konsekvenser i livet, men slekter han på sin mor så blir det en hard vei å gå.😉Uansett hvilken vei man velger å gå, hvilke valg man tar så er det aller viktigste ærlighet og åpenhet! Hjemme hos oss snakker vi mye om det å være ærlig og at selv om man har gjort dumme ting så er det viktigste at man er ærlig og forteller ting selv! Jeg tenker at det er en god regel å ha uansett hva det gjelder! Ærlighet og åpenhet! Vi må tørre å snakke om de vanskelige tingene! Å være åpen om min erfaring og utfordringer rundt en livsstilsendring er ikke lett, men det var et valg jeg tok! Jeg valgte også å være ærlig med meg selv og andre underveis i forhold til opp og ned turer! For tro meg det er absolutt opp og ned turer! Men det er jo også en del av livet! Ting går opp og ned i jobb, økonomi, kjærlighet og livet generelt. Ta et valg, gjør en endring om det er det du trenger, hva funker for meg?

Av og til tar man valg som også påvirker andre, noen gode noen dårlige. Ting skjer, man kan si eller gjøre noe som kanskje ikke var helt bra, kanskje ble noen såret eller skuffa. Hva med å være så pass voksen at man er ærlig på det, legger korta på bordet og sier vet du, sånn ble det. Jeg beklager, hvor går vi her fra? Alle kan vi snuble på veien, gjøre dårlige valg i forhold til ulike ting i livet, men livet går vidre. Av og til må man restarte, ta en time out, puste og tenke seg litt om. Hva ønsker JEG? Hvordan ønsker JEG å ha det? Det finnes jo ikke et fasit svar på dette. Vi er mennesker, vi er ulike på alle måter og vet dere hva? Hurra for det sier jeg! Flott at vi er ulike på alle måter. Det som funker for deg funker kanskje ikke for meg, men da er vel ikke det smarteste å velge det samme heller. Vi må ta valg ut fra våre egne stå steder og utgangspunkt, og så må vi respektere at vi ikke nødvendigvis er enige eller ønsker å gå samme vei. Å noen ganger er det kanskje lurt å tenke seg om en ekstr gang før man sier eller gjør noe som påvirker andre.

Over til helgens aktiviteter!

Fredagen hadde vi intervall trening med å løpe/gå opp slaghaugene her på Røros, og må si det var litt lengre og brattere enn jeg egentlig trodde! Seieren for meg selv var å gjennomføre de dragene vi skulle, og det klarte jeg jammen bra! Halvveis begynte vi å bli ganske slitne og jeg trengte litt oppmuntring kjente jeg og tenkte da at det gjorde sikkert de andre også. Ikke mye som skal til for å gi andre en liten ekstra piff til å gjennomføre, en high five når man passerte hverandre var alt som skulle til! Å se at det faktisk gav en annen en ekstra piff gjorde jo at jeg selv også fikk en ekstra piff til å fullføre! Hver og en av oss gjør jobben selv, men det er viktig at vi også gjør det litt sammen. Det er så lite som skal til folkens, ta vare på de rundt dere. Resten av fredagen var rolig med en del teori.

Sykkel teamet klar for avgang 😊

Sykkel teamet klar for avgang 😊

Lørdagen kom med litt rusk vær, men vi hadde bestemt oss for å ta lunch i Møllmansdalen, med bål og pinnebrød. De fleste skulle kjøre dit, men tre av oss bestemte seg for å ta sykkelen fatt. En fin tur, flatt og greit egentlig. Etter lunch bestemte jeg meg for å sykle litt vidre innover for å kjenne litt på sykkelformen. Hadde rukket å bli både våt og litt kald før jeg dro vidre men det funka. Selv om det både regna og blåste litt var det deilig å sykle. Hadde virkelig glemt hvor glad jeg egentlig er i å sykle, i alle fall ute! 😉 Det ble i overkant av 3 mil, og det var jammen godt å komme inn å ta en varm dusj etter på! Etter middag slo vi til med Laser-x og bowling! Så det ble an aktiv lørdag fra morgen til kveld egentlig. Herlig! Søndagen var været det samme, så vi hadde en rolig dag med strikking frem til kvelden. En gjeng av oss heiv på oss klær og gikk en runde ute før kveldsmat. Deilig å lifte seg litt selv om det regner litt. Vi drar jo med hverandre og utfordrer hverandre når noen ikke helt orker, og det funker jo. Sånn var det jo denne søndagen også, jeg ble utfordra på å bli med ut og det ble jeg og jammen utfordra jeg «søss» til en styrke økt kl 20.30 på kvelden også! Deilig følelse å gjennomføre sånt når man egentlig bare er daff en dag, men tar seg sammen og bare gjør noen aktiviteter.

Det var både litt refleksjon og oppdatering her fra. Nå er det bare en dag igjen for denne gang. Nå er det målene for hvordan jeg skal gjøre ting når jeg kommer hjem som står for tur. Alt ligger i planleggingen!

Ta vare på dere selv og hverandre. Kanskje er det den som fortjener det minst som trenger støtten mest….noe å tenke på.